Fall Semester 2017


Pre-Course Events

ETH Risk Day 2017
Date: Friday, 15 September 2017, 09.00-18.30
Place: HG-E-7, ETH Zurich
For more information, please follow this link.

Master Welcome Day
Date: Friday, 15 September 2017, 11.00-14.15
Place: KOL-G-201, University of Zurich
For more information, please follow this link.

Kick-Off Event (mandatory for new students)
Date: Monday, 18 September 2017, 08.30-10.00
Place: HG-G-19.1, ETH Zurich

Other Events

Welcome Apéro
Date: Wednesday, 27 September 2017, 18.00-20.30
Place: ETH Dozentenfoyer

Graduate Networking Event 2017
Date: Thursday, 28 September 2017, 18.00
Place: uniTurm, University of Zurich
For more information, please follow this link.

Courses

Lectures: 18 September 2017 until 23 December 2017
UZH Academic Calendar
ETH Academic Calendar

Course Catalogue UZH
Course Catalogue ETH

Download Tentative Schedule (xlsx)

Courses
(area)
Class hours
per week
ECTS
credits
Lecturer(s) Time & Place Remarks
 
I. Core Courses
2h(L)+2h(E) 6.0 Prof. Dr. Thorsten Hens
Prof. Dr. Helga Fehr-Duda
Regina Hammerschmid
Amelie Brune
Mon.
10.15-12.00(L)
Wed.
08.00-09.45(E)
UZH
 
2h 3.0 Prof. Dr. Michel Habib Tue.
14.00-16.00
UZH
 
4h 6.0 Prof. Dr. Markus Leippold Thu.
10.15-12.00
Thu.
16.00-18.00
UZH
 
3h(L)+2h(E) 4.0 Prof. Dr. Walter Farkas
Prof. Dr. Martin Schweizer
Mon.
13.00-14.00(L)
Thu.
08.00-10.00(L)
Fri.
08.00-10.00(E) or
Fri.
10.00-12.00(E)
ETH
 
 
II. Elective Courses
Possible courses are given in the following table, further optional courses were offered in the spring semester; other courses may be taken upon a written request to the Steering Committee.
 
2h 6.0 Prof. Dr. Michel Habib
Dr. Christoph Wenk
Thu.
14.00-16.00
UZH
Seminar
2h 3.0 Prof. Dr. Marc Chesney et al. Fri.
12.15-13.45
UZH
Seminar
  6.0 Prof. Dr. Thorsten Hens
Dr. Matthias Uhl
Alexander Schnebel Dr. Alexandre Ziegler
02.10.-18.12. Mon. 14.00-18.00
UZH
Seminar
  3.0 Prof. Dr. Thorsten Hens
Dr. Alexandre Ziegler
irregular
UZH
Seminar, block course
2h 3.0 Prof. Dr. Per Östberg Mon.
10.15-12.00
UZH
Seminar
  6.0 Prof. Dr. Harry John Paarsch
20.11.-24.11.
08.00-12.00
14.00-18.00
UZH
Seminar, block course
  3.0 Dr. Fabrizio Anfuso
Dr. Dimitrios Karyampas
irregular
UZH
 Block course
  3.0 Dr. Philippe Mangold
Michael Eichhorn
irregular
ETH
Block course
2h 3.0 Dr. Alexandre Ziegler Tue.
10.15-12.00
UZH
Starting on 3 October
2h 3.0 Dr. Roland Bürgi
Dr. Pedro Fonseca
Wed.
10.15-12.00
UZH
 
2h 3.0 Prof. Dr. Pablo Koch Medina
Prof. Dr. Cosimo Munari
Tue.
08.00-10.00
UZH
 
3h 9.0 Prof. Dr. Alexander F. Wagner Mon.
09.00-12.00
UZH
 
2h 3.0 Prof. Dr. Francesco Reggiani Wed.
08.00-10.00
UZH
 
2h 3.0 Dr. Richard T. Meier Mon.
14.00-15.45
UZH
Lecture taught in German.
3h 5.0 Dr. Isabelle Flückiger Fri.
14.00-16.00(L)
Fri.
16.00-18.00 bi-weekly(E)
ETH
 
2h 3.0 Dr. Winfried Weigel Tue.
16.15-18.00
UZH
 
4h 6.0 Prof. Dr. Michael Wolf
Stefan Bruder
Mon.
16.15-18.00(L)
Wed.
14.00-15.45(E)
UZH
Exercises start on 27 September.
2h 3.0 Dr. Delia Coculescu Tue.
10.15-12.00
UZH
 
2h 3.0 Dr. Philipp Kallerhoff
Fri.
12.15-13.45
UZH
 
4h 6.0 Prof. Dr. Marc Paolella
Mon.
14.00-15.45
Wed.
08.00-09.45
UZH
 
4h 6.0 Prof. Dr. Marc Paolella
Mon.
16.00-18.00
Wed.
12.00-14.00
UZH
 
2h 3.0 Prof. Dr. Pablo Koch Medina
Dr. Santiago Moreno
Tue.
14.00-16.00
 
2h 3.0 Prof. Dr. Marc Chesney
Jonathan Krakow
Thu.
14.00-15.45
UZH
 
2h 3.0 Dr. Michel Dacorogna Mon.
08.00-09.45
UZH
 
4h(L)+2h(E) 11.0 Prof. Dr. Josef Teichmann Tue.
08.00-10.00(L)
Thu.
08.00-10.00(L)
Fr.
10.00-12.00(E)
ETH
 
3h(L)+1h(E) 6.0 Prof. Dr. Arnulf Jentzen Mon.
15.00-17.00(L)
Wed.
13.00-14.00(L)
Wed.
14.00-15.00(E)
ETH
 
2h 4.0 Prof. Dr. Michael Koller Fri.
16.00-18.00
ETH
 
2h 4.0 Dr. Peter Antal
Dr. Philipp Arbenz
Tue.
16.00-18.00
ETH
 
5h 8.0 Prof. Dr. Mario V. Wüthrich Mon.
16.00-18.00(L)
Tue.
13.00-15.00(L)
Tue.
15.00-16.00(E)
ETH
 
2h 4.0 Dr. Peter Blum Wed.
16.00-18.00
ETH
 



[RiskLab] [ETH Finance Group] [Department of Banking and Finance] [NCCR-FINRISK] [CCFZ]